KAFKASSAM – Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ÜLKEMİZDE MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİNDE ‘DÜN DERSİ’ OLMALI

ÜLKEMİZDE MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİNDE ‘DÜN DERSİ’ OLMALI

Hasan Oktay Hasan Oktay - - 3 dk okuma süresi
318 0

Dünü unutanın bugünü, bugünü olmayanın yarını olmaz. Tarih ve medeniyet dünü tanıyarak elde edilen bugün ile inşa edilerek yarın elde edilir.
Tarih boyunca kadim bir hayat sürmüş medeniyetimizin unutulmaya yüz tutulması hedeflenen kıymet arz eden ve korunması öncelikli görevimiz haline gelen tarihi, ahlaki, hars-i değerlerin gün yüzüne çıkartılarak yeniden canlandırılması öncelikli amaç olmakla birlikte bu değerlerin korunması ve geliştirilmesi için milli eğitim sisteminde Dün Dersi Programı uygulaması başlatılmalıdır. Türkiye cumhur-başkanı öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA, TRT, Kızılay eşliğinde ve Türk Sivil Toplum Kuruluşları aracılığı ile Dün Dersi konulu ortak çalışmalar yürütülmelidir.
Tarihi mekân ve yerlerin ziyareti ve buralar hakkında bilgi sahibi olunması sağlanacak. Çanakkale şehitlik anıtı ziyaret edilecek. İstanbul’ un fethinin her yıl iri ve diri bir şekilde anılması sağlanacak. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay gibi tarihi önem arz eden şehirlerde tanıtım ve tarihi değerlerin canlandırılması odaklı çalışmalar düzenlenmeli.
Ülke genelinde liseler arası dün tarihi konulu, kompozisyon, şiir, makale ve münazara yarışmaları gerçekleştirilecek. Dün dersi konulu kütüphanelerde inceleme ve ar- ge çalışmaları gerçekleştirilmeli.
Dün dersi konulu tarihi ilim ve bilim adamlarını anma törenleri ve buluşları üzerine ar- ge çalışmaları gerçekleştirilmeli.
Ceddimizin ilim ve bilime verdiği önemi izah eden çalışmalar düzenleyecek. Orta Asya, Afrika ve Balkanlar konulu tarihi bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilmeli.
15 Temmuz şehitler günü ilan ederek ülke genelinde anma törenleri düzenlenmeli.
Bilhassa ülkemizde yaşanan darbeler, cuntalar, ihtilal girişimleri, ekonomik, siyasi, askeri ve sosyal krizler başta olmakla birlikte, milli dil’in korunması, dinin sömürülmemesi adına gelecek kuşakların müreffeh olması için önlemler alınmalıdır.
Tarihi, ahlaki ve hars-i değerlerin unutulmasını önlemek amaçlı sosyal politikalar odaklı çalışmalar yürütülmelidir.
Araştırmacı yazar
Serdar Bozdoğan

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir